In de buurt

Pal naast de deur, in Sint-Juliaan, Ieper of heel de Westhoek: vanuit het Logie Moment kan je alle kanten uit. De vakantiewoning ligt maar op 4 kilometer van de autoweg A19. Of het nu om de sites uit WOI te bezoeken is of de prachtige streek te ontdekken, hier zit je goed. Ook de Belgische kust is niet meer dan drie kwartier rijden met de wagen. De Franse grens steek je binnen het half uur over.

De Steenakkermolen

De Steenakkermolen is een houten windmolen, pal naast de vakantiewoning. Hij dient tot het malen van graan. Op de locatie werd reeds op het einde van de 14de eeuw een eerste Steenakkermolen gebouwd. Een bezoekje is mogelijk op aanvraag.

1 min. stappen

Canadees monument

De 'Canadien', zoals hij in de volksmond genoemd wordt, staat aan het Kerselarekruispunt ('Vancouver Corner') van de Brugseweg en Zonnebekestraat te Sint-Juliaan. Het beeld mag terecht één van de mooiste monumenten uit de frontstreek genoemd worden.

10 min. stappen

Sint-Juliaan

Het gehucht Sint-Juliaan ligt in Langemark, een deelgemeente van Langemark-Poelkapelle. De bekendste bezienswaardigheden zijn de Steenakkermolen en het Canadees oorlogsmonument The Brooding Soldier. Je vindt er ook een aantal Britse militaire begraafplaatsen.

2 min. rijden of 20 min.stappen

Bellewaerde

Met kinderen op vakantie? Plan dan zeker een dagje Bellewaerde in. Dit prekpark in Zillebeke bij Ieper staat bekend als echt familiepark. Met attracties voor alle leeftijden – van rustig tot bloedstollend, – een uitgebreid dierenpark en aquapark.

10 min. rijden

Langemark-Poelkapelle

Deze groene plattelandsgemeente is meer dan het ontdekken waard. Probeer zeker eens de volksverhalenroute!

5 min. rijden

Ieper

De WOI- stad bij uitstek, maar Ieper heeft nog heel wat meer te bieden. Met gezellige cafés, trendy restaurants, boeiende musea en andere trekpleisters.

10 min. rijden

Nog meer honger naar bezienswaardigheden?
Check dan zeker de toeristische suggesties van deze steden en gemeenten in de buurt:

Toerisme Zonnebeke een ontdekking van Memorial Museum, Tyne Cot Cemetery tot De Oude Kaasmakerij + minigolf
Toerisme Westhoek/Heuvelland de thuisbasis van Eigen Kweek
Toerisme Poperinge de hoofdstad van het goede leven
Toerisme Wervik een grensgeval, maar ook straffe toebak